Laagste prijs garantie
Gratis thuisbezorgd in België en Luxemburg
Gratis retourneren
30 dagen bedenktijd

Een industrieel interieur in huis, zo doe je dat!

  • Geplaatst op
  • 0
Een industrieel interieur in huis, zo doe je dat!

Krijg je ook geen genoeg van de industriële interieurstijl? Deze woonstijl geeft je woning een stoere, rauwe maar toch erg moderne uitstraling. Daarnaast komen in deze interieurstijl ook veel functionele elementen terug en is het perfect te combineren met andere woonstijlen. Maar waar moet je beginnen als je van plan bent je interieur een industrieel karakter te geven? In dit blog ‘Een industrieel interieur in huis, zo doe je dat!’ geeft Dimehouse praktische tips en inspiratie om je woning om te toveren tot een industrieel paleisje. Lees snel verder!

De perfecte kleuren voor jouw industriële interieur

De keuze voor de juiste kleur in huis is erg belangrijk. In een industriële interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van de neutrale kleuren bruin, zwart, grijs en wit. De kleur grijs is een veel gekozen kleur bij deze stijl. De kleur grijs bevat veel verschillende tinten. De kleurtint waar je voor kiest, bepaalt ook meteen de sfeer in huis. De laatste jaren worden er warmere kleuren aan de basiskleuren toegevoegd. Kleuren als okergeel, rood, blauw, taupe en groen combineren super met de industriële kleuren

De juiste materialen voor een interieurstijl industrieel

De combinatie van metaal, beton, hout en (kunst)leer creëert de perfecte industriële interieurstijl in huis. Typerend voor een industrieel design is natuurlijk het gebruik van metaal in combinatie met hout. Bij Dimehouse maken we veel gebruik van deze combinatie. Veel van onze producten zijn gemaakt van mangohout. Mangohout heeft een robuust uiterlijk en past perfect bij hedendaagse industriële vintage meubels. Nieuwsgierig geworden naar mangohout? Neem een kijkje op ons blog Wat is mangohout?‘.

Naast de materialen metaal en hout, sluit ook leer perfect aan bij een industriële sfeer; leer geeft een vintage look en een stoer karakter aan een woning. Daarnaast is het prachtig te combineren met hout en metaal. Een ander materiaalsoort dat typerend is voor een industriële woontrend is beton. Beton geeft je woning een stoere en natuurlijke uitstraling. Wanneer je beton met leer gaat combineren, creëert dit warmte in je interieur.

De industriële stijl toevoegen in huis door middel van meubels

Het toevoegen van de industriële interieurstijl hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn en is voor iedereen weggelegd. Met een paar leuke items kan je deze trend al toevoegen in de ruimte naar keuze. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen in hoeverre je deze stijl toe wil voegen. Een industriële tafel is namelijk ook heel gemakkelijk te combineren met kuipstoelen voor een meer Scandinavische look. Maar combineer je de tafel met onze industriële eetkamerstoelen, dan wordt de stijl al beter zichtbaar. Ook is een fauteuil een makkelijk item om in de ruimte te plaatsen voor een industriële touch in huis.

Nog steeds enthousiast? Jij bent klaar voor deze woontrend!

Spreekt de industriële interieurstijl jou net zo aan als ons en ben je nou net zo enthousiast? Dan is het tijd voor het grote werk. Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, zijn industriële meubels heel erg makkelijk met elkaar te combineren. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als verbindmiddel in je interieur om eenheid te creëren. Dit begint al meteen bij binnenkomst. Met een mooie hanglamp is jouw hal met 2 kleine aanpassingen al meteen omgetoverd.

Kies bijvoorbeeld een bartafel met onze stoere barkrukken in de keuken. Om helemaal uit te pakken zou je nog een van onze kasten kunnen toevoegen. Dit zijn niet alleen pronkstukken in je interieur, maar ook nog eens super functioneel. Hiermee komt het hout van de bartafel en het metaal van de barkrukken terug en ontstaat er een mooi geheel.

Dat brengt ons meteen naar de woonkamer. Een kast is namelijk niet alleen handig in de eetkamer. Ook in de woonkamer komt deze volledig tot zijn recht. Voeg wat leuke wandplankjes toe aan de wand. Hierbij een salontafelsetje om ook weer dezelfde eenheid en sfeer te creëren.

De slaapkamer is vaak een vergeten ruimte in het interieur. Maar zelfs hier kan de industriële interieurstijl worden toegevoegd met onze diverse industriële nachtkastjes. Met een tafellampje erop slaap jij morgenavond nog lekkerder!

Neem ook eens een kijkje op onze inspiratiepagina om te zien hoe onze klanten met onze industriële meubels hun ruimtes hebben ingericht om hun favoriete industriële innterieur te creëren. Nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Laagste prijs garantie
Gratis thuisbezorgd in België en Luxemburg
Gratis retourneren
30 dagen bedenktijd
);