Laagste prijs garantie
Gratis thuisbezorgd in België en Luxemburg
Gratis retourneren
30 dagen bedenktijd

Wat is de ideale vorm eettafel voor jou?

Wat is de ideale vorm eettafel voor jou?

Welke vorm eettafel kun je het beste kiezen? Een eettafel is het centrale element in jouw interieur waar veel tijd met elkaar wordt doorgebracht. Iedereen komt er bij elkaar om de dag door te spreken of een hapje met elkaar te eten. Er zijn verschillende vormen zoals: een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige eettafel. Lees snel verder om er achter te komen.

Een ronde eettafel

Wil je graag een eettafel voor een kleine ruimte? Ga dan voor een ronde eettafel. Je kunt hier namelijk gemakkelijk omheen bewegen en een paar extra stoelen bijschuiven. Een ronde vorm is comfortabel voor iedereen omdat de poot zich vaak in het midden bevindt. Iedereen kan dus gemakkelijk bij het gehele tafelblad komen. Gesprekken kunnen aan deze tafel centraal gehouden worden, wat het ook nog eens een gezellige eettafel maakt. De ronde vorm eettafel heeft geen hoeken waar kinderen zich aan kunnen bezeren.

Het nadeel is dat een ronde eettafel, vanwege de vorm, niet geschikte is voor smalle ruimtes. Ook kan hij niet tegen de muur aan worden geschoven doordat er dan meteen een zitplaats minder is en kan de tafel minder makkelijk verlengd worden door er een tafel aan te schuiven.

Een ovale eettafel

Een ovale vorm eettafel begint steeds meer een trend te worden. Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een ovale eettafel. Net als bij een ronde eettafel, kun je gemakkelijk om deze tafel heen bewegen en zijn er geen hoeken waar kinderen zich aan kunnen stoten. Iedereen kan gezellig aanschuiven omdat er gemakkelijk extra stoelen bij geplaatst kunnen worden. Ook is de eettafel vanwege de ovale vorm geschikter voor een smalle ruimte dan de ronde. Het nadeel is dat deze eettafel, net als een ronde, niet gemakkelijk te verlengen is en niet tegen de kant aan kan worden geschoven.

Een vierkante eettafel

Voor een vierkante eettafel heb je geen lange wand nodig. Hierdoor is deze vorm eettafel erg geschikt voor kleine ruimtes. Ook kun je deze tafel gemakkelijk tegen de muur aanschuiven om extra ruimte te creëren. Door de gelijke breedte en lengte geef je de ruimte een symmetrische uitstraling. Meer ruimte nodig aan de tafel? Dan kan een vierkante tafel gemakkelijk worden uitgebreid door twee eettafels aan elkaar te schuiven.

Het nadeel van deze vierkante vorm is dat je minder makkelijk stoelen kunt aanschuiven. Ook kunnen kinderen zich makkelijk stoten aan de scherpe hoeken van het vierkant.

Een rechthoekige vorm eettafel

Van alle vormen is de rechthoekige al jaren de meest populaire. Als je ervan houdt om te decoreren, dan is deze tafel zeker een goede optie voor jou. Op de rechthoekige eettafel kun je namelijk veel spullen kwijt. Deze vorm is het meest geschikt vanaf zes personen en kan het best geplaatst worden in een ruimtelijke eetkamer.

Vergeleken met de andere vormen eettafels, zit er bij deze wel wat meer afstand tussen personen en kunnen kinderen zich gemakkelijk stoten aan de hoeken.

Na het lezen van deze blog nog vragen over het kiezen van de juiste vorm eettafel? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Bekijk hier ons assortiment van verschillende eettafels.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Laagste prijs garantie
Gratis thuisbezorgd in België en Luxemburg
Gratis retourneren
30 dagen bedenktijd
);